De moderne werkplek

Met de moderne werkplek werk je vanuit huis net zo efficïent samen met je collega’s als op kantoor. De werkplek is gekoppeld aan de Microsoft cloud en wordt vanuit daar centraal beheerd. Zo kan bijvoorbeeld software eenvoudig op afstand worden uitgerold over meerdere werkplekken tegelijk. En door het gebruik van meerdere beveiligingslagen is en blijft de werkplek veilig.

Software uitrollen en details instellen Jij bent in control

Inregelen van werkplekken

De werkplekken zijn centraal tot in detail in te regelen. Denk aan instellingen om de werkplek veilig te maken en aan instellingen die het werk eenvoudiger maken. Zoals bijvoorbeeld: 

  • Het instellen van de bureaublad achtergrond
  • Het instellen van de browser favorieten
  • Het automatisch laten backuppen van desktop en documenten
  • Het automatisch configureren van printers
  • Het automatisch configureren van Wifi

Honderden instellingen zijn mogelijk. Wij denken met jou mee om tot een optimale inrichting te komen.

Uitrollen van software

Vanuit de cloud kan software op afstand worden uitgerold over de werkplekken. Wij pushen de software op jouw verzoek naar de werkplekken en de medewerker krijgt een melding dat de software is geïnstalleerd (zie screenshot links).

De belangrijkste voordelen:

  • Snelle implementatietijd nieuwe software
  • Uniforme werkplekinrichting, iedereen heeft dezelfde software
  • Jij bepaalt met welke software jouw medewerkers werken en met welke software niet. 

Zo maken we jouw werkplekken veilig en houden we ze veilig

Vandaag de dag biedt een simpele virusscanner niet meer voldoende bescherming tegen virussen en malafide software. Met verschillende technieken zorgen we dat jouw werkplekken veilig zijn en veilig blijven. Onze visie is het om de virusscanner als last line of defense te zien. Hebben alle voorgaande maatregelen niet gewerkt? Dan pas willen we dat de virusscanner ingrijpt.

L

1. Security baseline policy

Microsoft brengt op regelmatige basis advies uit welke instelling gedaan moeten worden om een Windows systeem veilig te houden. Deze zogeheten security baseline policies worden vanuit de cloud naar de werkplekken gepusht.

L

2. Applocker policy

Programma’s en apps die niet toegestaan zijn, kunnen ook echt niet worden uitgevoerd. Met deze maatregel houdt je het grootste gedeelte van de virussen en malafide software buiten de deur.

L

3. Uitrollen van updates

Virussen en hackers maken gebruik van beveiligingslekken in het besturingssysteem. Die beveiligingslekken worden gedicht door het uitvoeren van updates. Met de update policy worden updates geforceerd geïnstalleerd op de werkplekken.

L

4. Firewall policy

Met de firewall policy wordt netwerkverkeer van binnen naar buiten en van buiten naar binnen gecontroleerd. Alleen verkeer van bekende apps en programma’s wordt toegestaan.

L

5. Antivirussoftware

De antivirussoftware Microsoft Defender for Business beschermt je werkplekken tegen ransomware, malware, phishing en andere dreigingen. 

L

6. Data versleuteling

Met de Bitlocker policy wordt alle bedrijfsdata op de werkplekken versleuteld opgeslagen. Omdat de data op een veilige gegevensdrager opgeslagen is, is er conform de AVG wetgeving geen meldplicht bij betrokken partijen wanneer een laptop gestolen wordt of verloren raakt.

Z

Iets voor jou!

Ga voor een moderne, veilige werkplek! Bel ons, we vertellen je er graag meer over!

Bel 0314 2000 20