Beveilig je systemen met de Microsoft Security Baseline Policies

door | 12 jan 2024

Eén van de beste methodes om je te beschermen tegen cyberaanvallen is het implementeren van de Microsoft Security Baseline Policies. De security baseline policies bestaan uit een set aanbevolen instellingen die je helpen om de meest voorkomende kwetsbaarheden en risico’s van een systeem te verminderen. Daarnaast zijn de instellingen ook afgestemd op wetgeving zoals de AVG-wetgeving.

In deze blogpost leg ik je uit wat de Microsoft Security Baseline Policies zijn en welke voordelen ze hebben voor je organisatie.

Wat zijn de Microsoft Security Baseline Policies?

De Microsoft Security Baseline Policies zijn een verzameling van instellingen die de beveiliging van Windows, Office, Azure en andere Microsoft-producten helpen te verbeteren. Ze omvatten onder andere:

  • Accountbeleid: Denk aan wachtwoordcomplexiteit, accountvergrendeling en auditbeleid.
  • Lokaal beveiligingsbeleid: Instellingen die betrekking hebben op de lokale beveiliging van je systemen, zoals firewallregels, gebruikersrechten en BitLocker.
  • Groepsbeleid: instellingen die van toepassing zijn wanneer je gebruik maakt van een on-premise of hybride Windows server omgeving. Het omvat instellingen die je helpen domeincontrollers, servers en werkstations minder kwetsbaar te maken, zoals softwarebeperkingen, apparaatbeheer, netwerkbeveiliging en Windows Defender.
  • Office-beleid: instellingen die betrekking hebben op de beveiliging van je Office-applicaties, zoals macrobeveiliging, vertrouwde locaties, gegevensbescherming en versleuteling.
  • Azure-beleid: instellingen die betrekking hebben op de beveiliging van je cloudresources, zoals identiteits- en toegangsbeheer, netwerkbeveiligingsgroepen, sleutelkluizen en Azure Security Center.

 

De voordelen van Microsoft Security Baseline Policies

Verhoogde beveiliging Door gebruik te maken van de Microsoft Security Baseline Policies verklein je de kans dat je systemen worden gecompromitteerd door malware, ransomware, phishing of andere cyberaanvallen. Je beschermt ook je gegevens tegen ongeautoriseerde toegang of verlies.

Vereenvoudigd beheer De Security Baseline Policies zijn gebaseerd op best practise ervaringen van Microsoft en haar partners. Door de security baseline policies te implementeren in je systemen maak je gebruik van de kennis en ervaring van een grote groep IT-professionals en cybersecurityspecialisten.

Verbeterde compliance Door gebruik te maken van de Microsoft Security Baseline Policies voldoe je automatisch al voor een groot deel aan de technische vereisten van de AVG-wetgeving.

Heb je vragen of opmerkingen over de Microsoft Security Baseline Policies? Laat het me weten in de reacties hieronder, of mail naar rick.van.den.bovenkamp@clearict.nl

Rick van den Bovenkamp

Rick van den Bovenkamp

0 reacties

Een reactie versturen