Kritiek beveiligingslek in Microsoft Exchange server actief misbruikt.

door | 22 feb 2024

Kritiek beveiligingslek in Microsoft Exchange server actief misbruikt.

Microsoft heeft een cruciale waarschuwing uitgegeven over een ernstig beveiligingslek in hun Exchange Server software, een essentieel e-mailbeheersysteem dat veel bedrijven wereldwijd gebruiken. Dit lek wordt al actief uitgebuit door cybercriminelen, en daarom is snelle actie vereist.

Het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2024-21410, stelt hackers in staat om volledige controle over de server te krijgen.  Dit kan leiden tot serieuze situaties, zoals het inzien, ontvreemden of vernietigen van gegevens, of het plaatsen van additionele kwaadaardige software.

De ernst van dit lek wordt onderstreept door de toegewezen CVSS-score van 9.8, wat duidt op een kritiek risico. De CVSS (Common Vulnerability Scoring System) is een gestandaardiseerde methode om de ernst van beveiligingslekken te beoordelen, met scores variërend van 0 (geen risico) tot 10 (kritiek). Gezien de hoge score en het feit dat het lek al actief wordt uitgebuit, is het van cruciaal belang dat alle on-premise Exchange servers zo snel mogelijk worden geupdate.

Mocht je hulp nodig hebben bij het updaten van je on-premise Exchange server, of vragen hebben over dit beveiligingslek, neemt dan contact met mij op: rick.van.den.bovenkamp@clearict.nl.

Meer informatie: https://thehackernews.com/2024/02/critical-exchange-server-flaw-cve-2024.html

 

Rick van den Bovenkamp

Rick van den Bovenkamp

0 reacties

Een reactie versturen